Wie zijn wij?

Stichting PCPO De Vier Windstreken is het bestuur van vijftien basisscholen en één school voor speciaal basisonderwijs in het Groene Hart. We hebben zeventien locaties in de gemeenten Zuidplas, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Oudewater. Onze scholen bieden onderwijs vanuit een protestants-christelijke of interconfessionele identiteit. 

Een school van De Vier Windstreken heeft de basis op orde, biedt onderwijs van een hoog niveau, heeft een sterk pedagogisch klimaat en is financieel gezond!

In onze scholen en op bestuursbureau werken 350 medewerkers die dagelijks aan ruim 2.500 kinderen een mooie leeromgeving bieden. We doen dit vanuit het motto ‘Oog voor elkaar’. We zien de basisschoolperiode als een mooie ontdekkingstocht, waarbij kinderen kennis en vaardigheden opdoen om zelfstandig, sociaal en vol vertrouwen de wereld in te gaan. We geven kinderen een kompas, waarmee ze door het leven kunnen reizen. Voor onszelf is deze koers ook een kompas die richting geeft aan onze toekomst. 

Onze strategische koers is hieronder te downloaden als samenvatting en in zijn geheel. 

Missie & Visie

Missie & Visie

Lees verder

Organisatie

Organisatie

Lees verder

Medezeggenschap

Medezeggenschap

Lees verder

Bestuursbureau

Bestuursbureau

Lees verder